Skip links

Politica de livrare si retur

  1. Livrarea

Livrarea se va face în toată țara, prin curier rapid, in 10-14 zile de la plasarea comenzii pe site.

Toate produsele noastre sunt efectuate pe comanda. 

Tariful pentru transport este de 20 RON pe teritoriul României.

Comenzile ce depășesc suma de 350 RON beneficiază de transport gratuit prin curier pe teritoriul României.

*Pentru localități care nu fac parte din aria de acoperire a firmei de curierat, se vor aplica taxe adiționale, care se plătesc direct la curier. În acest caz vă vom contacta telefonic și vă vom comunica estimarea costului transportului.

 

  1. Plata

Poți plăti prin card bancar sau ramburs (plata ramburs e valabilă doar pentru transportul prin curier); vei alege tipul de plată în formularul de comandă.

Card

Plata se face rapid în mod securizat 3D Secure prin iPay BT ; cardurile acceptate sunt Visa și Mastercard .

Ramburs

La preluarea coletului de la curier se achită contravaloarea produselor comandate inclusiv taxele de livrare aplicabile, suma fiind aceea care îți va fi confirmată după efectuarea comenzii pe site sau telefonic.

  1. Conditii retur/schimb

Produsele achizitionate online de pe site-ul Cocon Linen Garden pot fi returnate in termen de  14 zile calendaristice de la primire. 

Cheltuielile de returnare a produsului vor fi suportate integral de catre consumator.

Pentru a fi eligibil pentru retur/ schimb, produsul trebuie sa fie in starea in care l-ai primit. Produsele returnate nu trebuie sa prezinte urme de purtare sau spalare sau miros de parfum; trebuie sa aiba toate etichetele atasate si sa fie insotite de factura de vanzare. Daca produsele returnate nu corespund conditiilor de mai sus, ne rezervam dreptul de a nu va returna contravaloarea produselor, urmand sa va retrimitem coletul cu plata expeditiei la DESTINATAR, conform legilor in vigoare clientul (a) trebuie sa ne trimita produsele pe cheltuiala proprie. In cazul in care optati ca noi sa va ridicam produsele, din contravaloarea produselor, se va scadea costul transportului pentru ridicarea coletului (acelasi tarif ca si pentru livrare).

Din motive de igiena personala NU SE ACCEPTA PENTRU RETURNARE produsele de lenjerie intima.  

În cazul în care produsul returnat prezintă ambalaj deteriorat sau incomplet, urme de uzura, purtare, spălare sau miros a parfum, utilizate ori documentație lipsă, ne rezervăm dreptul de a decide refuzarea returului sau de a opri o suma din valoarea acestuia, suma ce va fi comunicată după evaluarea prejudiciilor aduse.

Produsele la comandă personalizate se pot returna si rambursa complet decât in cazul defectelor tehnice, daca comanda este efectuată greșit sau prezinta urme de uzură la deschiderea coletului.

Pentru a returna/schimba produsele comandate online, urmeaza urmatorii pasi:

1) Completează formularul de retur

  1. Cumparatorul este obligat sa notifice Cocon Linen Garden intentia de a returna (conform termenului stipulat in Art. 6. DREPTUL DE RETRAGERE) printr-un email in care sa isi exprime decizia de retragere din contract si pe care sa o trimita scrisa  la hello@coconlinengarden.ro sau prin completarea formularului de retur.

Adresa la care se va trimite coletul retur este:  „Gradina cu Coconi SRL” , la adresa: Brasov, str. Carpatilor, nr.57, bl.D20, ap1, Brasov, tel 0720713541″.

Contravaloarea produselor deteriorate in timpul transportului ca urmare a ambalarii necorespunzătoare in cazul unei returnari de produs sunt suportate de catre dvs.

De asemenea, ne rezervăm dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abateri repetate savarsite de client (de ex: produse ce nu apartin CoconLinenGarden, produse cu termen de returnare depasit, produse purtate), inclusiv pentru refuzuri constante si repetate de preluare a comenzilor lansate de pe un cont de client etc. fara o notificare prealabila

Daca vi s-a livrat alt produs decat cel comandat sau produsul prezinta defecte, va rugam sa ne contactati in maxim 24H printr-un email la adresa hello@coconlinengarden.ro, pentru a remedia aceasta neplacere. Pentru inlocuirea cu un produs nou sau rambursarea banilor, taxa de transport va fi asigurata de COCON LINEN GARDEN.

2) Trimite inapoi produsul

Ambalează produsul astfel încât să fie protejat pe perioada transportului. Contravaloarea produselor deteriorate in timpul transportului ca urmare a ambalarii necorespunzătoare in cazul unei returnari de produs sunt suportate de catre dvs.

Ataseaza și o copie a facturii primite;

Adresa la care se va trimite coletul retur este:  „Gradina cu Coconi SRL” , la adresa: Brasov, str. Carpatilor, nr.57, bl.D20, ap1, Brasov, tel 0720713541″.

Nu primim retururi prin Posta Romana, ci doar prin intermediul firmelor de curierat.

 

3) Returnarea banilor

Termenul de procesare al returului  este de 7 zile de când produsul ajunge la noi și avem toate informațiile necesare returnării banilor.

Indiferent de metoda de plata a comenzii, returnarea sumei se va face direct in cont prin transfer banca, in maxim 7 zile de cand am primit produsul returnat.

Lipsa informațiilor despre contul bancar (IBAN și titular) din formularul pentru retur va întârzia efectuarea plății.

 

4) Schimbul de produse achizitionate

Pentru a schimba un produs comandat online returnează ce nu s-a potrivit conform procedurii de mai sus și plasează o comandă nouă pentru produsul dorit.

Cele doua procese sunt independente: comanda nouă se trimite și se achită ca orice alta comandă, iar pentru retur primești banii înapoi conform pașilor de mai sus.